Местоположение

Javascript is required to view this map.
 
„Свободна зона - Видин” ЕАД е разположена на брега на река Дунав, на североизток от град Видин, в непосредствена близост до Фериботния комплекс Видин-Калафат и в съседство с товарно пристанище на гр. Видин. На 30 км. от зоната се намират граничните контролно-пропускателни пунктове със Сърбия-Връшка чука и Брегово. На 500 м. от зоната се намира клон на СО МАТ - Видин, чрез който се осъществява голяма част от превоза на товарите - автомобилен транспорт, съчетан с водния път по река Дунав чрез катамарани от Видин до Пасау /Германия/.
 
Общата площ на „Свободна зона – Видин” ЕАД е 308 627 кв.м. Зоната разполага с модерна закрита складова база от 7300 кв.м.-халета с височина 7.5 метра и 3000 кв.м. открита складова площ. На територията на зоната е изградена и административна сграда на три етажа с РЗП от 450 кв.м..
 
Застроената част от зоната е с изградена инфраструктура, разполага с паркинг за 13 места. Реализираните инвестиции от страна на един от основните клиенти на Зоната, испанската фирма ФЦЦ „Конструксион” са: подобряване на носещата способност на пътищата и улиците, проектиране и строителство на складови площадки с площ от 90 000 кв.м., проектиране и изграждане на производствена сграда – 4640 кв.м., ограждане на наетия терен и монтиране на метални врати в оградата, проектиране и изграждане на метална конструкция за товарене на шлепове, бетонов възел.

В „Свободна зона Видин” ЕАД е изградена нафтостанция за зареждане на транспортни средства, както и терминал за зареждане на кораби, осъществяващи международен транспорт по река Дунав.